Epilare definitivă cu laser

Epilarea definitivă cu laser este metoda recomandată de medicii dermatologi pentru îndepărtarea părului nedorit, având avantaje nete în comparație cu metodele clasice (epilare cu ceară, epilare cu zahăr etc) sau alte metode de epilare (epilare IPL – Intense Pulsed Light, epilare SPL – Square Pulsed Light): 

 • epilarea cu laser este cea mai bună opțiune pentru eliminarea pilozității excesive, după tratament pielea rămânând fină și catifelată pentru mult timp
 • epilarea cu laser reprezintă o procedură non-invazivă, cu grad minim de disconfort, aparatele dispunând de răcire controlată în timpul tratamentului
 • epilarea cu laser este potrivită pentru orice zonă a corpului, pentru orice tip de păr și pentru orice tip de piele
 • epilarea cu laser dă rezultate vizibile chiar de la prima ședință.

CLINICA TOP SKIN

Servicii de epilare definitivă cu laser

Primelase HR Excellence 4800W

Epilare definitivă femei

Pentru o piele moale și catifelată!

Epilare definitivă bărbați

Scapă de pilozitatea excesivă!

Cum funcționează un aparat de epilare cu laser

Pe scurt prin fototermoliză, laserul este direcționat către piele, raza laser trece de stratul superior al pielii și este absorbită de către melanina din foliculul firului de păr, distrugându-l. Nu doar firul de păr este distrus, ci și rădăcina acestuia, împiedicându-se astfel creșterea lui ulterioară. Este foarte important ca tratamentul să fie efectuat de către operatori calificați, este ușor de înțeles la ce pericole te poți expune prin utilizarea necorespunzătoare a unui aparat atât de puternic. La clinica Top Skin tratamentul de epilare definitivă cu laser Primalase HR Excellence este realizat exclusiv de către medicul dermatolog!

Puterea laserului

Cu cât laserul este mai puternic, cu atât rezultatul obținut este mai bun. Sistemele laser de putere redusă pot induce o cădere temporară a părului, care durează între 1 și 3 luni. Reducerea permanentă a părului necesită însă lasere puternice, care pot atinge în timp scurt puterea necesară pentru a încălzi foliculul până la 65-70 de grade Celsius, asigurând deteriorarea ireversibilă a firului de păr. La clinica Top Skin folosim aparatul cu laser Diodă Primelase HR Excellence, a cărui putere atinge 4800W!

Lungimea de undă

Dacă ai auzit deja de laser Alexandrite vs Dioda și nu ai înțeles exact care este diferența dintre ele, sau care este mai bun, e momentul să o lămurim acum: diferă prin lungimea de undă. Astfel, lungimile de undă mai mici au în general rezultate pentru firul de păr mai subțire și pe pielea mai deschisă la culoare, în vreme ce lungimile de undă mai mari sunt mai eficiente pe firul de păr mai gros și pe tenul mai închis la culoare. Principalele lungimi de undă folosite în epilarea laser sunt Alex 755nm (nanometri), Diode 810nm și Yag 1060nm, în vreme de strămoșul laser Ruby (694 nm) este din ce în ce mai puțin folosit. Cele mai bune rezultate sunt obținute pe lungimile corespondente Alex și Diode, cu mențiunea că Alex este mai puțin eficient pentru tenul închis și firul de păr mai gros, în vreme ce datorită lungimii de undă superioare, epilarea cu laserul Diodă presupune mai puține ședințe până la eliminarea completă a părului nedorit. La clinica Top Skin folosim laserul Diode (810 nm) Primalase HR Excellence, care asigură cele mai bune rezultate în materie de epilare definitivă!

Durata pulsului laser

Tehnologia USP (Ultra Short Pulse) permite atingerea unei temperaturi de 37-70 de grade la baza foliculului pilos (rădăcina firului de păr) foarte rapid (durată puls de 10ms), în vreme ce la suprafață, temperatura pielii rămâne scăzută, eliminându-se astfel riscul de deteriorare a pielii. Diodele laser standard au nevoie de un timp mult mai lung pentru a încălzi baza foliculului, doar până la 50 de grade, timp în care pielea este de asemenea expusă temperaturii ridicate, iar efectul asupra firului de păr este mult mai redus. Aparatul laser Primelase HR Excellence pe care îl folosim la clinica Top Skin are o durată minimă a pulsului laser de 3ms, iar cu ajutorul tehnologiei de răcire Crystal Freeze este asigurată o protecție ridicată a pielii!

epilare definitivă cu laserul primalase ht excellence

1 ședință de test gratuită*

LA CLINICA TOP SKIN

* Ședința de test gratuită este oferită în funcție de disponibilitatea medicilor din clinică. Zona pe care se face testarea este determinată exclusiv de către medicul dermatolog. 

Întrebări frecvente

Procedura de epilare definitivă cu laserul Diode Primelase HR Excellance se poate efectua în siguranță pentru orice tip de ten, inclusiv pentru persoanele brunete.

Firul de păr se poate regăsi în stadii diferite la momentul ședinței de epilare definitivă. Cele trei stadii de evoluție ale firului de păr sunt anagen (stadiul activ), catagen (stadiul repaus) si telogen (stadiul de cădere). Din acest motiv, nu este posibilă eliminarea întregii pilozități într-o singura ședință, pentru obținerea rezultatelor fiind necesare în medie 5-6 ședințe.Ședințele se fac la un interval de 6-8 săptămâni, în funcție de recomandările medicului dermatolog care realizează tratamentul.
Firele de păr care nu au căzut după operațiunea de epilare cu laser nu trebuie îndepărtate cu penseta, ceară sau alte metode de epilare. Între două ședințe firele de par se vor îndepărta cu lama sau cu foarfeca.

Nu există nici o restricție de efectuare a procedurii de către persoanele bronzate, sistemul de laser Primelase HR Excellance adaptându-se nivelului de bronz al pielii. Totuși, un interval de 3 zile înainte și după procedură se va evita expunerea la soare, iar pe durata întregului proces de epilare cu laser se recomandă utilizarea unei creme de foto-protecție.

Pentru firele crescute sub piele epilarea cu laser este cea mai potrivită metodă de tratament. Odată cu începerea tratamentului sunt distruse atât firele de păr de la suprafață, cât și cele de sub nivelul pielii.
In cazul pilozităților excesive cauzate de dereglări hormonale se recomandă o adăugarea unui tratament medicamentos pe perioada procedurilor de epilare cu laser. Numărul de ședințe recomandat persoanelor cu dereglări hormonale este mai mare decât in mod normal, fiind esențială echilibrarea hormonală.

Contraindicații

Aparatul Primelase HR Excellence dispune de tehnologii care minimizează riscurile procedurilor de epilare definitivă. Cu toate acestea, există câteva categorii de persoane pentru care tratamentul de epilare definitivă laser nu este recomandat:
 • persoane cu alergii la soare
 • femei însărcinate sau care alăptează
 • persoane cu părul alb, fără pigment
 • persoane cu boli de colagen
 • persoane cu dereglări hormonale
 • persoane care s-au expus recent razelor ultraviolete la soare sau la solar
 • persoane care urmează tratament cu antibiotice, derivați de retinol

CLINICA TOP SKIN

Servicii de epilare definitivă cu laser

Primelase HR Excellence 4800W

Epilare definitivă femei

Pentru o piele moale și catifelată!

Epilare definitivă bărbați

Scapă de pilozitatea excesivă!