Tratamentul ridurilor cu Toxină Botulinică (Botox)

Tratamentul ridurilor prin injecția de toxină botulinică reprezintă o procedură nechirurgicală, sigură și minim invazivă de rejuvenare facială, al cărei rezultat vizat este estomparea și eliminarea ridurilor din jurul ochilor, de pe frunte sau din alte zone ale feței sau gâtului și redarea unui aspect mult întinerit, pentru o perioadă îndelungată. 

  • metodă sigură, recunoscută și aplicată la nivel mondial de către medicii dermatologi
  • estompează sau chiar elimină ridurile existente, previne apariția de noi riduri
  • tratament rapid și eficient, cu rezultate care se păstrează luni de zile
  • procedură minim-invazivă, efectuată de medicul dermatolog

Ce sunt ridurile​

Ridurile reprezintă liniile, șanțurile sau pliurile care apar la suprafața pielii și pe care le observăm în principal pe frunte, în colțul ochilor sau în jurul gurii și care sunt cauzate în principal de înaintarea în vârstă. Sunt și unii factori secundari care cauzează ridurile, cum ar fi anumite expresiile faciale (prin efect mecanic – riduri de expresie), expunerea la raze ultraviolete, consumul de alcool sau fumatul (prin efectul asupra colagenului din piele și deshidratare).În funcție de cauza lor, ridurile se pot grupa în riduri de expresie (contractarea exagerată, repetată a mușchilor de sub piele –  riduri pe frunte la încruntare, riduri în colțul ochilor – riduri „laba gâștii”), riduri și linii gravitaționale (scăderea colagenului și a elastinei – șanțurile nazolabiale), riduri elastice (cauză expunerea la soare și scăderea elasticității pielii – riduri la baza gâtului), riduri de compresie (dormitul cu fața la pernă).

Cum scapi de riduri cu Botox

Toxina botulinică este o neurotoxină produsă de bacteria Clostridium Botulinum, care acționează și blochează impulsul nervos care determină contracțiile musculare. 

Un compus proteic purificat din toxina botulinică de tip A a fost folosit inițial în medicină (neurologie, strabism), apoi pe larg în dermatologia estetică. 

Prin injectarea controlată a unei mici cantități de toxină botulinică într-o zonă afectată de riduri are loc reducerea activității musculare locale, estomparea ridurilor existente precum și prevenirea apariției de riduri noi. Utilizarea toxinei botulinice în scop medical și dermato-estetic a început în SUA acum mai bine de 20 de ani. 

PS. Deși între Botox și toxina botulinică este deseori pus semnul egal, trebuie spus că Botox este doar marca înregistrată a companiei Allergan, prima care a lansat pe piață toxina botulinică tip A, pe care o găsim aprobată și comercializată în România sub brandul Vistabel. 

Cum se desfășoară un tratament cu Botox

La clinica Top Skin, medicul dermatolog te va consulta și îți va recomanda opțiunile de tratament cele mai potrivite. Tratamentul cu toxina botulinică este realizat de către medicul dermatolog în condiții de maximă siguranță și constă în injectarea unui volum de 0,1 ml de toxină botulinică per zonă musculară.

Toxina botulinică este injectată cu ajutorul unui ac foarte fin în punctele de maximă mobilitate ale musculaturii vizate de riduri.

Tratamentul este ușor de suportat (se simt cel mult unele mici înțepături, nefiind necesară anestezie locală) și foarte rapid – injectarea propriu-zisă durează câteva minute, apoi te poți întoarce la rutina zilnică.

Imediat după tratament, în primele ore este recomandată menținerea unei poziții verticale a capului și evitarea atingerii/masării zonei tratate precum și expunerea la soare, iar în primele zile de după tratament evitarea administrării de antiinflamatoare și anticoagulante.

Rezultatele tratamentului cu toxină botulinică

Efectul de estompare a ridurilor tratate nu este vizibil instant, ci numai după câteva zile de la injectarea toxinei (în general între 5 și 15 zile) și se menține vreme de câteva luni

Recomandarea este de repetare a tratamentului la fiecare 6 luni, înainte de încetarea efectelor tratamentului anterior, pentru obținerea și menținerea unor rezultate bune, pe termen lung.

CLINICA TOP SKIN

Tratamentul ridurilor cu toxină botulinică

Corectarea, estomparea sau eliminarea completă a ridurilor și liniilor de pe față cu ajutorul Botox!